Startsida     Behandlingar     Produkter     Erbjudanden     Prislista     Kontakta oss


http://www.restylane.com/Restylane.aspx?id=13817

Botox

Botox är ett muskelblockerande medel som sprutas i den eller de muskler man vill försvaga. Effekten avtar efter tre till sex månader och musklerna återfår sin styrka och rynkningsförmåga.

Behandlingen som är snabb och lätt att utföra kan upprepas så många gånger patienten önskar det. Områden som lämpar sig bra för botoxbehandling är så kallade bekymmersrynkor mellan ögonen och på pannan men även runt ögonen.


Botox är världens mest använda metod för borttagning av rynkor och ger i det närmaste omedelbart resultat. I USA utfördes år 2000, två miljoner behandlingar med Botox.

HUR GÅR DET TILL?
Botox injiceras med en liten engångsspruta i de små ansiktsmusklerna. Detta blockerar nervimpulserna och förhindrar att musklerna drar sig samman. På detta sätt blir den överliggande huden slät och utan rynkor. Sprutans spets är mycket tunn och sticken känns små och obetydliga, många beskriver dem som myggstick. Behandlingen tar ca 15 minuter och man kan gå direkt tillbaka till dagliga göromål efteråt. Det tar 2-4 dagar innan behandlingen börjar verka och 1-2 veckor innan full effekt uppnås.VILKA RYNKOR KAN BEHANDLAS?
Rynkor i pannan och ”bekymmersrynkan” mellan ögonbrynen. Man behandlar även rynkor runt ögonen som uppstår när man skrattar.

HUR LÄNGE VARAR EFFEKTEN AV BEHANDLINGEN?
Effekten är ej beständig. I genomsnitt varar effekten 3-5 månader efter första behandlingen. För att uppehålla effekten bör man göra om behandlingen 2-3 gånger per år. Det är bra att använda musklerna som behandlats så mycket som möjligt den första dagen efter behandlingen. Då ökar absorptionen och effekten av Botox.

KANN DET FINNAS BIVERKNINGAR AV BEHANDLINGEN?
Biverkningar förekommer mycket sällan. Den vanligaste biverkningen är lätt ömhet eller ett litet blåmärke på insticksstället. Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar efter behandlingen, den är dock övergående. Det har också förekommit att ett av ögonlocken börjat hänga något. Detta är reversibelt. Det finns hittills inga varaktiga biverkningar rapporterade. Man skall inte gnida eller massera det behandlade området då det kan medföra att Botox sprider sig till närliggande muskler, som då blir inaktiverade en tid.

KAN ALLA BEHANDLAS?
Gravida och ammande skall ej behandlas med Botox.