http://www.restylane.com/Restylane.aspx?id=13817

Restylane

Hyaluronsyra är ett kroppseget material som kan sprutas in direkt i rynkan. Denna syra är mer känd under varumärket Restylane. Nya former för olika applikationer finns idag under namn som Perlane och Restylane Touch.

Gemensamt för hyaluronpreparaten är att kroppen successivt bryter ner preparaten. Det betyder att man måste komplettera med nya injektioner var sjätte månad för att effekten skall bestå.

Metylmetacrylate i kombination med kollagen, Artecoll, injiceras på samma sätt. Men till skillnad från hyaluronsyran stannar ungefär hälften av det insprutade materialen kvar för alltid. Aquamid är ännu ett injicerbart preparat som injiceras som Restylane och Artecoll, men det består av polyacrylamide som inte alls bryts ned av kroppen. En nackdel med den typ av injektionsmaterial som inte bryts ned av kroppen är att det kan vara svårt att avlägsna detta.  Oftast krävs mer eller mindre komplicerade operationer om komplikationen i form av förhårdnader uppstår. Detta är dock ovanligt.

Att kirurgisk avlägsna injicerat material lämnar ärr och i vissa fall måste även kroppens egen omkringliggande vävnad tas bort. Därför rekommenderar Akademikliniken i första hand användning av resorberbara material, d v s Restylane, Perlane med flera, framför icke resorberbara som Aquamid och Artecoll. Restylane och Perlane har långvarig effekt, medan Artecoll och Aquamid ger permanent resultat.

Kroppseget fett kan injiceras på liknande sätt (se fettransplantation). Cirka 20-30% av den insprutade volymen läker in permanent. Mindre rynkor och hudveck lämpar sig bra för behandling av hyaluronsyra och Artecoll. Exempelvis rynkor mellan ögonen, veck i pannan eller runt munnen. Fettransplantation är ett alternativ där större volymtillskott behövs. Som vid läppförstoring, utfyllnad av insjunkna områden eller förstoring av kindbensområdet.

Vänligen kontakta oss för att boka tid för en kostnadsfri konsultation.Startsida     Behandlingar     Produkter     Erbjudanden     Prislista     Kontakta oss